Vergelijking van ruitenreinigingsrobots 2023 - Robots voor ramen - Testcontrole: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot ruitenreinigingsrobots (2024)

Table of Contents
Glazenwasrobots – de belangrijkste zaken in het kort De beste glazenwasrobots in de testcontrole en vergelijking Sichler PR-040 raamrobot met app-bediening – prijs-prestatieadvies Sichler PR-030 V2 – Compacte glazenwasrobot voor kleine appartementen Hobot 288 – glazenwasrobot met Bluetooth-app-bediening en lage vervolgkosten Sichler Hobot 298 glazenwasrobot met sproeifunctie en app Glazenwasrobots getest of vergeleken – de technische gegevens in één oogopslag Zo komt onze 360 ​​graden raamreinigingsrobot expert review tot stand Koopadvies voor glazenwasrobots – de belangrijkste criteria bij het kopen Sichler PR-040 – Moderne ruitenreinigingsrobot op instapniveau voor een betaalbare prijs Belangrijke tests en reviews van de Sichler PR-040 raamreinigingsrobot Prijs en beste aanbiedingen voor de Sichler PR-040 glazenwasrobot Mamibot W120 iGLASSBOT ruitenreinigingsrobot Glazenwasrobot Mamibot W120 iGLASSBOT in tests en reviews Aanbiedingen voor de glazenwasrobot Mamibot iGLASSBOT W120 Hobot 298 / Sichler PR-041 V4 - de professionele glazenwasrobot Ruitenreinigingsrobottests en recensies voor de Hobot 298 / Sichler PR-041 V4 Prijs en beste aanbiedingen voor de Sichler Hobot 298 / Sichler PR-041 V4 robot Hobot 288 glazenwasrobot - basismodel met app-bediening Dit is hoe goed de Hobot 288 raamreinigingsrobot presteerde in tests en recensies Prijs en beste aanbiedingen voor de Hobot 288 ECOVACS WINBOT X ruitenreinigingsrobot – draadloos dankzij werking op batterij Ecovacs WINBOT X in tests en recensies Prijs en beste aanbiedingen voor de Ecovacs WINBOT X Sichler PR-030 V2 ruitenreinigingsrobot – de compacte schoonmaakassistent Ruitenreinigingsrobottests en beoordelingen voor de Sichler PR-030 V2 Sichler PR-030 V2-robot voor ramen - prijs en de beste aanbiedingen Wat zijn de beste glazenwasrobots? Nadelen van een glazenwasrobot? Voordelen van een glazenwasrobot? Hoe goed maken glazenwasrobots in de praktijk schoon? De glazenwasrobot altijd vastzetten met een veiligheidstouw? Wat is een glazenwasrobot? Hoeveel kost een glazenwasrobot? Hoe werkt een glazenwasrobot? Welke soorten glazenwassen zijn er?

Glazenwasrobots – de belangrijkste zaken in het kort

  • Maat: Net als bij een auto bepaalt de draaicirkel de actieradius van de glazenwasrobot. Als je kleinere ramen hebt, kies dan voor een klein model en omgekeerd.
  • Batterij of kabel: Raamrobots creëren een negatieve druk om aan het raam te blijven plakken. Dit kost veel energie en daarom zijn modellen op batterijen zeer zeldzaam. Glazenwasrobots worden in de regel aangedreven door een stroomkabel.
  • Venstertypen: Ramen met kozijnen vormen geen probleem voor raamrobots omdat deze eenvoudig de werkruimte kunnen bepalen. Een veiligheidstouw beschermt tegen onbedoelde valpartijen in raamloze kozijnen.

De beste glazenwasrobots in de testcontrole en vergelijking

In onze testvergelijking voor raamreinigingsrobots hebben we modellen van Sichler, Mamibot, Hobot en Ecovacs overwogen. Deze laatste was het enige model op batterijen dat in onze vergelijking terechtkwam. Ons prijs-prestatieadvies is momenteel ook het goedkoopste toestel in onze selectie, wat bewijst dat goede kwaliteit niet duur hoeft te zijn.

Sichler PR-040 raamrobot met app-bediening – prijs-prestatieadvies

De raamrobotSichler PR-040laat bijna niets ontbreken. De raamrobot reinigt kozijn- en kozijnloze ramen en werkt ook op schuine ramen. Een druksensor past de zuigdruk aan de ondergrond aan, zodat er geen drukverlies ontstaat bij oneffenheden. Een noodstroomvoorziening helpt

Sichler PR-040

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (1)

Glazenwasrobot met app-bediening. Geschikt voor frame-, frameloze en schuine ramen.

Verkrijgbaar bij:

269,99 € naar de winkel

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (2)

Stand: 08.10.2023

Sichler PR-030 V2 – Compacte glazenwasrobot voor kleine appartementen

De betaalbare ruitenreinigingsrobot op instapniveauSichler PR-030 V2Past in een schoenendoos en neemt daardoor weinig ruimte in beslag buiten de ramen. Het apparaat is niet geschikt voor het reinigen van frameloze ramen. De schoonmaakpads van de raamrobot zijn rond, daarom moeten de raamhoeken gerepareerd worden.

Sichler PR-030 V2

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (3)

Automatische ruitenreiniging voor elke glasdikte. Inclusief sensorgestuurde obstakeldetectie en anti-valalgoritme.

Stand: 08.10.2023

Hobot 288 – glazenwasrobot met Bluetooth-app-bediening en lage vervolgkosten

Als je bereid bent meer geld uit te geven, dan krijg je het ookHobot 288een moderner apparaat dat ook glasoppervlakken zonder frame verwerkt. De bediening vindt plaats via afstandsbediening of via Bluetooth en smartphone-app. De microvezeldoeken zijn wasbaar en er is geen speciaal ruitenreinigingsmiddel nodig.

Hobot 288 ruitenreinigingsrobot

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (4)

Glazenwasrobots voor verschillende oppervlakken. Inclusief AI-technologie, smartphonebediening en lasersensoren.

Stand: 08.10.2023

Sichler Hobot 298 glazenwasrobot met sproeifunctie en app

DeSichler Hobot 298De glazenwasrobot kost vrijwel dezelfde prijs als de Hobot 288, maar biedt ook een reinigingsmiddelsproeifunctie waarmee je vingerafdrukken of ander vuil intensiever kunt behandelen zonder dat handmatige tussenkomst nodig is. Uiteraard is smartphonebediening via Bluetooth ook mogelijk.

Sichler Hobot 298 glazenwasrobot

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (5)

Professionele glazenwasrobot met sproeifunctie en app-bediening; berekent automatisch en intelligent de reinigingspaden.

Stand: 08.10.2023

Glazenwasrobots getest of vergeleken – de technische gegevens in één oogopslag

Gebaseerd op de ruitenreinigingsrobottestStiftung Warentestzuster tijdschriftK-Tip(uitgave 05/2018) kwamen de testers tot de ontnuchterende conclusie dat van de vijf geteste robots zelfs de winnaar van de ruitenreinigingsrobot-test Hobot 268 slechts het cijfer “voldoende” behaalde, wat gelijkwaardig zou zijn aan “voldoende” in de Stiftung -Warentest-test.

In onze vergelijkingstabel hebben we de belangrijkste technische gegevens van de beste glazenwasrobots in onze vergelijking vergeleken.

Stand: 11/2021

Sichler PR-040

Mamibot iGLASSBOT W120

Hobot 298 / Sichler PR-041 V4

Hobot 288

Ecovacs WINBOT X (2020)

Sichler PR-030 V2

operatie modus

elektriciteitsnet

elektriciteitsnet

elektriciteitsnet

elektriciteitsnet

batterijpakket

elektriciteitsnet

Kabellengte, zonder voeding

k. A.

k. A.

Kabel, (4,5 meter)

Kabel (4 meter)

Batterij, tot 50 minuten (oplaadtijd 2,5 uur)

Kabel (4 meter)

Inhoud, ca.

65dB

65dB

64 dB

64 dB

74 dB

k. A.

Ingelijste ramen

En

En

En

En

En

En

Frameloze ramen

En

ja, op eigen risico

En

En

En

Nee

Schuine ramen

En

Nee

Nee

k. A.

ja (onder begeleiding)

ja (20 tot 100 graden)

Boven (dakraam)

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

snelheid

0,4 m² / Min.

1 m2 / 2,5 Min.

0,41 m²/min.

1 m²/ 2,4 Min.

k. A.

0,25 m²/min.

Tank met sproeikop

Nee

En

Nee

Nee

Nee

afstandsbediening

En

En

En

En

En

En

App-controle

ja (Bluetooth)

En

En

En

Nee

Nee

Noodstroomvoorziening

ja, maximaal 20 minuten.

ja, maximaal 20 minuten.

ja, maximaal 20 minuten.

ja, maximaal 20 minuten.

nee, werkt al op batterijen

ja, tot 30 minuten.

Prestatie

75 Watt

75 Watt

72 Watt

72 Watt

60 Watt

90 Watt

Afmetingen (L x B x H)

25x25x8,5 cm

25x25x8,5 cm

21x10x24 cm

24x24x10 cm

24,5 x 24,5 x 10,9 cm

29x15x12,5 cm

Gewicht

1,45kg

1,35kg

1,28 kg

1,2 kg

1,8 kg

0,9 kg

Zo komt onze 360 ​​graden raamreinigingsrobot expert review tot stand

Voor onzeGlazenwasrobotWe hebben elke robot gedetailleerd onderzocht en ons eigen testoverzicht gemaakt waarin we bijna alle momenteel beschikbare tests voor de betreffende glazenwassers vermelden. Bovendien evalueren wij de technische gegevens van de afzonderlijke apparaten en vergelijken deze met elkaar. We hebben bijzondere nadruk gelegd op de praktische toepasbaarheid en actualiteit van de huidige technische normen. Glazenwasrobots, die nog maar een paar jaar geleden als innovatief werden beschouwd, voldoen nu niet langer aan de verwachtingen van de consument. We hebben ook rekening gehouden met de beoordelingen van klanten die het betreffende apparaat gebruiken. Op basis van alle verschillende bronnen en onze eigen vakkennis zijn onze eigen 360-graden beoordelingen van de individuele glazenwasrobots ontstaan, altijd met als doel onze lezers een uitgebreid overzicht te bieden en een aankoopbeslissing gemakkelijker te maken.

Koopadvies voor glazenwasrobots – de belangrijkste criteria bij het kopen

Vuil zoals uitlaatgassen, fijnstof, vingerafdrukken en dierenneuzen maken ramen vaak lelijk. Maar welke apparaten zijn geschikt en doen het vervelende werk voor de huiseigenaar? Heeft u tussen de door ons gepresenteerde glazenwassers nog niet gevonden wat u zoekt, dan kunt u met ons koopadvies zelf op zoek gaan naar de beste automatische glazenwasser. Hieronder hebben we de belangrijkste criteria en categorieën voor een aankoop verzameld om de selectie gemakkelijker te maken.

Pneumatische padhouder: Een pneumatische padhouder is het beweegbare lichaam waarop de reinigings- of polijstdoek wordt geplaatst. Als de robot bijvoorbeeld op een badkamermuur wordt gebruikt, moet hij de druk kunnen egaliseren als hij oneffenheden, zoals voegen, tegenkomt.

Frameloze ramen en ruiten: Infraroodsensoren aan de onderkant van de glazenwasrobot zorgen ervoor dat de robot een diepte kan detecteren wanneer deze zich aan de glazen kant van een frameloos raam bevindt. Hij weet dan dat hij het einde van het gebied heeft bereikt en van richting moet veranderen. Schoksensoren detecteren wanneer het apparaat een raamkozijn nadert, zodat het daar overheen kan bewegen en berekent de oppervlakte en de meest efficiënte schoonmaakroute. Tegelijkertijd kunnen de robots vuile ruimtes intensiever scannen voor het beste resultaat.

Tank met sprayfunctie: De eerste apparaatfabrikanten bieden al raamreinigingsrobots aan die een geïntegreerde vloeistoftank en een sproeikop hebben. Als de automatische ruitenreiniger grof vuil of strepen op de ruit constateert, kan hij deze gericht besproeien met reinigingsmiddel. Helaas is de prijs voor dergelijke robots momenteel nog relatief hoog. Traditioneel reinigen elektrische ruitenreinigers eerst droog met een microvezeldoek en in de tweede stap met een polijstdoek. Dit laatste kan b.v. B. kan ook worden toegepast op een ruit die is behandeld met een vochtige nevel. Alle in de vergelijking opgenomen ruitenreinigingsrobots worden geleverd met passende schoonmaakdoekjes. Veel fabrikanten bieden ook speciale reinigers aan voor hun ruitenreinigingsapparaten.

Te bedienen via apparaat, afstandsbediening of app: Bediening kan over het algemeen op twee manieren gebeuren: direct op het apparaat of via afstandsbediening. Vergeleken met éénRobotstofzuigerDe raamreinigingsrobots in onze vergelijking zijn niet perWLANgenetwerkt. Bij veel modellen wordt de aan/uit-knop op het apparaat gebruikt om het zuigproces te starten en te stoppen. Het eigenlijke reinigingsproces wordt vervolgens gestart via de afstandsbediening, of voor nieuwere apparaten via de smartphone-app. Ook een meervoudige toewijzing van apparaatknoppen met functies kan een nadeel of belemmering voor de bediening zijn, vooral voor oudere mensen. De verbinding tussen de smartphone en de glazenwasrobot verloopt doorgaans via Bluetooth.

Ondersteboven schoonmaken: Helaas moeten glazenwasrobots passen bij het reinigen van dakramen. Geen van de robots die in onze vergelijking worden genoemd, ondersteunt ondersteboven schoonmaken.

Geluidsniveau: Er zijn verschillen in kwaliteit, vooral als het om volume gaat. Om ervoor te zorgen dat buren het gebruik van een glazenwasrobot niet als lawaai ervaren, moeten gebruikers ervoor zorgen dat het geluidsniveau niet hoger is dan 65 decibel. Als het geluidsniveau daarboven ligt, wordt het geluidsniveau als onaangenaam ervaren. Waarden boven de 80 decibel worden als luid gedefinieerd en resulteren meestal in vragen van buren.

Ramen en ruiten met schuine randen: Het reinigen van ramen is bijzonder onaangenaam voor bewoners van huizen met gehuurde zolderappartementen. Hoewel een glazenwasrobot waarschijnlijk hoog op het verlanglijstje van veel mensen staat, vormen schuine plafonds een obstakel voor robots, maar sommige kunnen lichte hellingen tot wel 100 graden creëren. Voordat u automatische ruitenwissers vergelijkt, moet u eerst controleren welke hellingshoek de dakramen hebben voordat u een product kiest.

Veiligheidstouw: Glazenwasrobots moeten worden vastgezet met een veiligheidstouw om te voorkomen dat ze een gevaar voor anderen vormen. Ze zorgen voor meer veiligheid, vooral bij het reinigen van glazen buitenoppervlakken in hogere gebouwen. Hiervoor moet eventueel boven het raam een ​​oogje of vasthoudstang worden bevestigd waaraan het touw van de raamreinigingsrobot met een karabijnhaak kan worden bevestigd. De moeite is op twee manieren de moeite waard: voorbijgangers of buren die langs de grond lopen, hebben niet het probleem geraakt en gewond te raken door een vallende schoonmaakrobot. Hierdoor ontstaat er geen financiële schade en hoeven gebruikers geen ongemakkelijke vragen te beantwoorden. Naast de veiligheidslijn beschikken de dweilrobots over een anti-valalgoritme.

Sichler PR-040 – Moderne ruitenreinigingsrobot op instapniveau voor een betaalbare prijs

De glazenwasrobot is een apparaat dat bij de tijd is. De robot reinigt niet alleen rechte ramen met kozijnen, maar kan ook schuine en kozijnloze ramen aan. Een functie die nog maar een paar jaar geleden werd onthouden aan premiummodellen. De goede eigenschappen en de lage prijs maken het commercieel verkrijgbaarSichler PR-040 glazenwasrobotnaar ons prijs-prestatieadvies.

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (6)

De Sichler PR-040 glazenwasrobot is een goed instapapparaat dat ook werkt op schuine en frameloze ramen(Sichler)

De Sichler PR-040 maakt gebruik van hoeksensoren en een lasersensor om obstakels te detecteren. De lasersensor detecteert afgronden. Dit is belangrijk bij gebruik bij frameloze ramen, zodat de raamreinigingsrobot niet over de rand van het glas gaat en crasht. Andere beschermingsmechanismen zijn onder meer een veiligheidstouw en een batterij, die bijvoorbeeld voor het apparaat kunnen worden gebruikt. B. voorzien van noodstroomvoorziening bij stroomuitval.

Wat de bediening betreft, kunnen gebruikers kiezen tussen de klassieke afstandsbediening of bediening via smartphone. De verbinding tussen de Sichler PR-040 robot en de mobiele telefoon verloopt via Bluetooth. Omdat er nu ook nieuwere glazenwasrobots zijnRobotstofzuigerberekent automatisch uw schoonmaakroutes, de afstandsbediening wordt vooral gebruikt voor het inschakelen of navigeren naar bijzonder vervuilde ruimtes.

Zoals bijna alle ruitenreinigingsrobots past Sichler PR-040 de zuigdruk automatisch aan het gebruikte oppervlak aan. Hierdoor kunnen gebruikers de robot ook gebruiken op badkamertegels en bijvoorbeeld de badkamerwanden schoonmaken.

Belangrijke tests en reviews van de Sichler PR-040 raamreinigingsrobot

  • In de ruitenreinigingsrobottest van het portaalallesbeste.deSichler PR-040 werd gekozen als testwinnaar. (Vanaf: 08/2021)
  • We hebben momenteel geen test voor de Sichler PR-040 raamreinigingsrobot van Stiftung Warentest. (Vanaf: 11/2021)
  • Amazon-klanten beoordeelden de Sichler PR-040 raamreinigingsrobot met gemiddeld 3,5 van de 5 sterren. (Vanaf: 11/2021)

Prijs en beste aanbiedingen voor de Sichler PR-040 glazenwasrobot

Sichler PR-040

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (7)

Glazenwasrobot met app-bediening. Geschikt voor frame-, frameloze en schuine ramen.

Verkrijgbaar bij:

269,99 € naar de winkel

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (8)

Stand: 08.10.2023

Mamibot W120 iGLASSBOT ruitenreinigingsrobot

Het scala aan functies is vergelijkbaar met onze favoriete raamrobot Sichler PR-041 V3Glazenwasrobot Mamibot iGLASSBOT W120door Mamibot. Het model maakt vooral indruk door zijn betaalbare prijs. Zoals Hobot 268 dat ook isMamibot W120 iGLASSBOTbedraad, maar biedtextra app-controleen de “automatische ruitenreiniging” kan direct op het apparaat worden gestart.

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (9)

De Mamibot iGLASSBOT W120 raamreinigingsrobot biedt een voordelige instap in automatische raamreiniging(Mamibot)

Volgens tests is Mamibot W120 ook geschikt voor frameloze ramen, maar in de handleiding wijst de fabrikant erop dat de raamrobotniet bedoeld voor het reinigen van frameloze ramenen gebruikers zijn “verantwoordelijk voor eventuele gevolgen die zich kunnen voordoen.” Wij raden u daarom aan om nooit te vergeten de Mamibot altijd vast te zetten als u hem op frameloze ramen gebruikt.

Glazenwasrobot Mamibot W120 iGLASSBOT in tests en reviews

  • In de glazenwasrobottest van het Zwitserse zusterblad K-TippStiftung WarentestDe robot werd tweede in de test (vanaf november 2019).
  • Meer informatie over de robot vindt u in onze grote glazenwasrobotTestoverzicht van de Mamibot W120 iGLASSBOT.
  • Klanten van Amazon beoordeelden de Mamibot W120 iGLASSBOT raamreinigingsrobot met gemiddeld 3,7 van de 5 sterren. (Vanaf: 11/2021)

Aanbiedingen voor de glazenwasrobot Mamibot iGLASSBOT W120

Mamibot iGLASSBOT W120

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (10)

Glazenwasrobot voor glas, tafels, gladde vloeren of wandoppervlakken. Intelligente reinigingsroutes en antivalsensor.

Stand: 08.10.2023

Hobot 298 / Sichler PR-041 V4 - de professionele glazenwasrobot

De bekabeldeGlazenwasrobot Hobot 298maar heeft een belangrijk uniek verkoopargument vergeleken met de andere raamrobotmodellen die in de vergelijking zijn overwogen: éénGeïntegreerde vloeistoftank met sproeikop. Als de ruit tijdens het polijsten sterk vervuild is, kan de ruit voorbehandeld worden met een vochtig reinigingsmiddelHobot 298deze functie automatisch.

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (11)

De Hobot 298 glazenwasrobot beschikt over een geïntegreerde vloeistoftank met sproeikop(Sichler)

Gebruikers mogen bij het spuiten echter geen kalkhoudend water gebruiken, omdat als de sproeikop verkalkt is de gehele watertank en sproeikop vervangen moet worden, wat niet erg duurzaam is. Net als de Hobot 268 reinigt het 298-model ookingelijste en frameloze ramenof andere gladde oppervlakken zoals spiegels en tegels. In een directe vergelijking biedt de glazenwasrobot ook de tank met sproeikop aanMogelijkheid tot bediening via smartphone-app.

Ruitenreinigingsrobottests en recensies voor de Hobot 298 / Sichler PR-041 V4

  • In de ruitenreinigingsrobottest vanAlles BesteHobot 298 (Sichler PR-041 V4) behaalde de tweede plaats van de zes vergeleken raamrobots (vanaf september 2019).
  • Geïnteresseerden kunnen meer informatie over de robot vinden in onzeTestoverzicht van de “Hobot 298 glazenwasrobot.
  • Klanten van Amazon beoordeelden de Hobot 298 / Sichler PR-041 V4 raamreinigingsrobot met gemiddeld 3,8 van de 5 sterren. (Vanaf: 11/2021)

Prijs en beste aanbiedingen voor de Sichler Hobot 298 / Sichler PR-041 V4 robot

Sichler Hobot 298 glazenwasrobot

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (12)

Professionele glazenwasrobot met sproeifunctie en app-bediening; berekent automatisch en intelligent de reinigingspaden.

Stand: 08.10.2023

Hobot 288 glazenwasrobot - basismodel met app-bediening

DeGlazenwasrobot Hobot 288aanbiedingenBluetooth en app-bediening. Zoals alle Hobot- en Sichler-robotmodellen werkt de robot via een stroomkabel en beschikt hij over een geïntegreerde noodbatterij voor maximaal 20 minuten noodstroomvoorziening bij stroomuitval. Het apparaat is geschikt voor het reinigen van ramen van zowel kozijnen als kozijnloze ramen.

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (13)

De Hobot 288 glazenwasrobot is technisch vergelijkbaar met het Hobot 268-model, maar beschikt ook over Bluetooth en app-bediening(Hobot 198/Amazone)

Als je het leuk vindt om te zien hoe de robot tijdens het schoonmaken het vuil van de ramen verwijdert, verander je eenvoudig de automatische schoonmaakrichting via een app op je smartphone. Geïnteresseerden moeten echter eerst de prijzen controleren voordat ze tot aankoop overgaan, omdat het apparaat vaak tegen een duurdere prijs wordt aangeboden dan de Hobot 298-robot, die zorgt voor een optimale dosering van reinigingsmiddel tijdens het reinigen.

Dit is hoe goed de Hobot 288 raamreinigingsrobot presteerde in tests en recensies

  • De glazenwasrobot Hobot 288 scoorde hoog in de glazenwastest van het online portaalRoboterwelt24.deTotaal 8,4 van de 10 punten (vanaf mei 2019).
  • Meer informatie over het apparaat geven wij in onzegedetailleerd testoverzicht van de Hobot 288.
  • Amazon-klanten beoordeelden de Hobot 288 raamrobot met gemiddeld 3 van de 5 sterren. (Vanaf: 11/2021)

Prijs en beste aanbiedingen voor de Hobot 288

Hobot 288 ruitenreinigingsrobot

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (14)

Glazenwasrobots voor verschillende oppervlakken. Inclusief AI-technologie, smartphonebediening en lasersensoren.

Stand: 08.10.2023

ECOVACS WINBOT X ruitenreinigingsrobot – draadloos dankzij werking op batterij

DeGlazenwasrobot EcovacsWINBOT Xvan de fabrikant ECOVACS ROBOTICS is het enige apparaat in vergelijking dat frameloze en kozijnramen reinigt zonder stroomkabel. Dit wordt mogelijk gemaakt door een batterij die tot 50 minuten bedrijfsgereedheid garandeert. Vervolgens moet het apparaat ongeveer 2,5 uur op het lichtnet worden aangesloten om op te laden.

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (15)

Glazenwasrobot Ecovacs WINBOT X (links) met zuignapbevestiging (rechts)(Ecovacs)

Slim: Om ervoor te zorgen dat de robot tijdens het schoonmaken wordt vastgezet, wordt de slimme schoonmaakrobot tijdens het schoonmaken van het raam via een kabel aangesloten op een zuignapapparaat, waardoor EcovacsROBOTICS WINBOT X tijdens het werk niet van het raam valt. Het veiligheidsapparaat en de robot controleren voortdurend de onderdruk, wat ervoor zorgt dat de apparaten aan het raam blijven plakken. Als dit niet meer gegarandeerd kan worden, vangt de zuignap de robot op met een kabel of andersom. Houd er echter rekening mee dat de plaats op het raam waar de zuignap is bevestigd, later moet worden schoongemaakt. De robot is daarom bijzonder geschikt voor grote ramen, buitenruimtes of wintertuinen waar het lastig is om een ​​voldoende lange voedingskabel te gebruiken.

Ecovacs WINBOT X in tests en recensies

  • We hebben nog geen test gehad van de Ecovacs WINBOT X van Stiftung Warentest. (Vanaf: 02/2020)
  • Klanten van Amazon beoordeelden de Ecovacs WINBOT X met gemiddeld 3,6 van de 5 sterren. (Vanaf: 11/2021)

Prijs en beste aanbiedingen voor de Ecovacs WINBOT X

ECOVACS Robotics WINBOT X (Modelupgrade 2020)

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (16)

Draadloze glazenwasrobot met batterijvoeding voor maximaal 50 minuten gebruiksduur

Stand: 08.10.2023

Sichler PR-030 V2 ruitenreinigingsrobot – de compacte schoonmaakassistent

De laatste glazenwasrobot in onze vergelijking is de compacte Sichler PR-030 V2-robot. De glazenwasser is ietskleiner dan een schoenendoos, waardoor het op het eerste gezicht erg aantrekkelijk lijkt, maar het werktalleen op ramen met kozijnen. Net als de andere Hobot- en Sichler-modellen in onze vergelijking heeft Sichler PR-030 V2 ook een batterij voor noodstroomvoorziening, die de robot tot 30 minuten beschermt tegen crashen bij problemen met de stroomvoorziening.

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (17)

De glazenwasrobot Sichler PR-030 V2 is zo compact dat hij in een schoenendoos kan worden opgeborgen(Sichler)

De polijstdoek wordt niet met klittenband bevestigd, zoals bij andere robotmodellen wel het geval is. Gebruikers moeten eerst twee reinigingsringen bevestigen en de polijstpads eroverheen leggen. Door de ronde pads komt de robot tijdens het werken niet in de hoeken van de ramen.

Ruitenreinigingsrobottests en beoordelingen voor de Sichler PR-030 V2

  • In de test door de robotexperts van ComputerBild behaalde de glazenwasrobot Sichler PR-030 V2 slechts een “matige” beoordeling (stand april 2015).
  • Geïnteresseerden kunnen meer informatie over het apparaat vinden in onze gedetailleerdeTestoverzicht van de Sichler PR-030 V2.
  • Klanten van Amazon beoordeelden de Sichler PR-030 V2 raamreinigingsrobot met gemiddeld 3,1 van de 5 sterren. (Vanaf: 11/2021)

Sichler PR-030 V2-robot voor ramen - prijs en de beste aanbiedingen

Sichler PR-030 V2

Fensterputzroboter Test-Vergleich 2023 – Roboter für Fenster - Test-Check: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot Fensterputzroboter (18)

Automatische ruitenreiniging voor elke glasdikte. Inclusief sensorgestuurde obstakeldetectie en anti-valalgoritme.

Stand: 08.10.2023

Wat zijn de beste glazenwasrobots?

In onze vergelijking van grote ruitenreinigingsrobots raden we de volgende modellen aan

  • Sichler PR-040 - prijs-prestatie-aanbeveling van de redactie
  • Sichler PR-030 V2 - Compacte glazenwasrobot voor kleine appartementen
  • Hobot 288 - glazenwasrobot met app-bediening
  • Hobot 298 / Sichler PR-04 - glazenwasrobot met app-bediening en sproeifunctie

Nadelen van een glazenwasrobot?

  • Reinigt langzamer dan met de hand
  • Raamhoeken zijn probleemgebieden
  • Hoorbaar volume

Voordelen van een glazenwasrobot?

  • Vermindert het risico op ongevallen, vooral bij hoge ramen
  • De meeste modellen werken met een stroomkabel en hebben een stopcontact nodig
  • Bespaart het handmatig schoonmaken van ramen
  • Bescherm uw rug

Hoe goed maken glazenwasrobots in de praktijk schoon?

Uit tests met ruitenreinigingsrobots blijkt dat ruitenreinigingsrobots de handen van een ervaren menselijke glazenwasser nog niet kunnen bijhouden als het gaat om reinigingssnelheid en reinigingsprestaties. Hoe regelmatiger een glazenwasrobot wordt ingezet, hoe beter het schoonmaakresultaat.

De glazenwasrobot altijd vastzetten met een veiligheidstouw?

Ja, voor de veiligheid van voorbijgangers en aangezien vallende glazenwasrobots niet gedekt zijn door de verzekering, moeten gebruikers de apparaten altijd beveiligen met een veiligheidslijn.

Wat is een glazenwasrobot?

Een glazenwasrobot is een huishoudhulp die automatisch ramen schoonmaakt. Afhankelijk van het model kan deze op het apparaat zelf, via afstandsbediening of app worden bediend. Aan de onderzijde zijn de robots voorzien van klittenbandoppervlakken waarop microvezeldoekjes kunnen worden bevestigd. Er ontstaat dan een onderdruk die de glazenwasrobot op de ruit houdt en vuil op de microvezeldoek zuigt. Net als bij een rupsvoertuig vindt de beweging plaats via “kettingen” van rubber of kunststof. Glazenwasrobots verkrijgen hun energie via een stroomkabel of een batterij. Een geïntegreerde noodaccu overbrugt stroomuitval zodat de robot niet valt. Bovendien wordt een glazenwasrobot vastgezet met een veiligheidstouw.

Hoeveel kost een glazenwasrobot?

Er zijn goedkope modellen beschikbaar voor ongeveer 200 euro. Het middenprijssegment bestaat uit modellen die tussen de 300 en 500 euro kosten. Dure apparaten kosten 700 euro of meer. Prijs mag niet het enige aankoopcriterium zijn. Bij het nemen van een aankoopbeslissing moet ook rekening worden gehouden met gebruiksgemak, het omgaan met schuine ramen en de reinigingsprestaties.

Hoe werkt een glazenwasrobot?

Een glazenwasrobot zuigt zichzelf met onderdruk aan het raam. Vervolgens beweegt het met ingebouwde sensoren rond het raamkozijn en berekent het de meest efficiënte reinigingsroute. Moderne apparaten kunnen ook diepte bepalen met behulp van infraroodsensoren, waardoor het mogelijk wordt om op frameloze glasoppervlakken of andere gladde oppervlakken zoals badkamertegels of douchecabines te werken.

Welke soorten glazenwassen zijn er?

Glazenwasrobots maken onderscheid tussen kozijnen en kozijnloze ramen. Dit is afhankelijk van de sensoren. De huidige modellen hebben nu allemaal infraroodsensoren of lasers aan de onderkant van het apparaat. Bijna alle glazenwasrobots herkennen kozijnen.

De links gemarkeerd met een * zijn zogenaamde affiliate links. Als via een dergelijke link een aankoop wordt gedaan, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.

Vergelijking van ruitenreinigingsrobots 2023 - Robots voor ramen - Testcontrole: Ecovacs, Mamibot, Sichler & Hobot ruitenreinigingsrobots (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 5981

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.