De 6 meest winstgevende blogniches voor 2023 (gebaseerd op echte gegevens) (2024)

Themaisle-inhoud is gratis. Wanneer u iets koopt via verwijzingslinks op onze site, verdienen wij een commissie.Kom meer te weten

Het maken van een blog is een van de populairste manieren geworden om online geld te verdienen. Het feit dat iedereen het doet, betekent echter niet dat het gemakkelijk is, vooral voor beginners. Om als blogger succesvol te zijn, moet je eerst weten wat de meest winstgevende blogniches zijn.

Gelukkig zijn er tal van blogonderwerpen die je kunt verkennen. Zodra u een niche heeft gevonden die aan uw interesses voldoet en uw vaardigheden ondersteunt, kunt u beginnen met het leveren van artikelen van hoge kwaliteit en het genereren van inkomsten met uw inhoud.

In dit bericht verkennen we zes van de meest winstgevende blogniches en geven we enkele tips om je op weg te helpen. Laten we er meteen in duiken!

De meest winstgevende blogniches voor 2023

Als je het perfecte onderwerp voor een nieuwe blog wilt kiezen om geld te verdienen, zijn deze zes geweldige niches de juiste plek om te beginnen.

  • Digitale marketing
  • Bloggen en online geld verdienen
  • Gezondheid en fitness
  • Persoonlijke financiën en beleggen
  • Recepten en eten
  • Persoonlijke ontwikkeling en zelfzorg

1. Digitale marketing

Het is moeilijk om het belang van digitale marketing in de hedendaagse zakenwereld te overschatten, zelfs als het om kleine bedrijven gaat. In 2021 bereikte de industrie alleen al in de VS een marktomvang van 155,3 miljard dollar[1].

Digitale marketing omvat een breed scala aan strategieën, van zoekmachineoptimalisatie (SEO) tote-mailcampagnestot sociale media en influencermarketing. Alsde e-commercewereldblijft groeien, steeds meer online bedrijven zoeken de expertise van marketeers om hen te helpen nieuwe klanten te bereiken, hun conversiepercentages te verhogen en deze om te zetten in bloginkomsten.

Of je nu een bedrijfsdiploma hebt of jezelf als social media-vaardig beschouwt, digitale marketing biedt veel potentieel. U kunt uw focus beperken tot een micro-niche, zoals affiliate marketing ofbeheer van sociale media, en verander uw blog in een waardevolle bron over een verscheidenheid aan verschillende onderwerpen.

Een populaire blogger en marketeer, bijvoorbeeldNeil Patel, heeft een blog over de nieuwste trends en hacks op het gebied van digitale marketing:

6 Most Profitable Blog Niches for 2023 (Based On Real Data) (1)

Als u besluit inkomsten te genereren met uw blog via partnerprogramma's, vindt u tal van relevante producten en diensten die u kunt promoten. Dit bevatmarketinginstrumenten, zoals SEO-plug-ins en e-maillijsten en platforms.

Weet je niet zeker waar je moet beginnen met je blog?

Blauwhostis een van de meest populaire hosts voor bloggers wereldwijd – bewezen in onze hostingenquêtes. Het levert je een gratis domeinnaam, een SSL-certificaat, volledige integratie met WordPress op en blijft tegelijkertijd meer dan betaalbaar. U kunt al vanaf € 2,75/maand 36 maanden lang aan de slag.

2. Bloggen en online geld verdienen

Bloggen is de afgelopen jaren zo populair geworden dat er feitelijk een grote blog-niche bestaat die zich richt op het helpen van mensen om in deze branche door te dringen. In 2020 waren er meer dan 31 miljoen bloggers in de VS[2].

Je vindt ook tal van blogs die mensen helpengeld verdienen online. Dit kan van alles zijn, van bloggen tot en metfreelance schrijventot werken als virtuele assistent of het starten van uw eigen online bedrijf.

Blogger bijvoorbeeldMelyssa Griffioenhelpt collega-bloggers en ondernemers hun online bedrijf te laten groeien:

6 Most Profitable Blog Niches for 2023 (Based On Real Data) (3)

Als je al een tijdje blogt, is dit een winstgevende niche die je kunt verkennen. De afgelopen jaren zijn bloggers en influencers een belangrijke rol gaan spelen in de digitale marketingwereld. In 2021 bereikte de mondiale marktwaarde van influencer marketing zelfs 13,8 miljard dollar[3].

Nu steeds meer mensen bloggen als bron van inkomsten ontdekken, kunt u uw deskundige tips en advies delen om hen te helpen slagen. U kunt ze laten zien hoe u inhoud kunt schrijven die conversies genereert of verkeer genereert via socialemediakanalenzoals Pinterest.

Als het gaat om het genereren van inkomsten met uw inhoud, kunt u beginnen met het promoten van aangesloten producten, zoalscursussen schrijvenof SEO-tools waarmee mensen hun blogs kunnen laten groeien. Misschien wilt u zelfs overwegen om uw eigen blogcursus te startenhet hosten van betaalde webinars.

6 meest #winstgevende #blog #niches dit jaar 🤑 ✍️

3. Gezondheid en fitheid

Online fitnesslessen zijn tijdens de pandemie in populariteit toegenomen, waarbij veel mensen geen andere keus hebben dan thuis te sporten[4]. Uit onderzoek is echter gebleken dat negen op de tien Amerikanen die regelmatig sporten, thuis zullen blijven trainen, zelfs nadat de sportscholen weer open zijn.[5].

Als u een zorgverlener bent, kunt u profiteren van deze groeiende trend en een nieuwe doelgroepuw eigen fitnessblog starten. Dankzij de aard van deze branche ben je niet beperkt tot het schrijven van alleen blogposts. U kunt zelfs allerlei soorten inhoud maken, van trainingsvideo's tot fitnesscursussen en één-op-één trainingssessies of tutorials over de juiste techniek.

Bijvoorbeeld de fitnessruimteHoud van zweetfitnessbevat alles, van blogposts en trainingsvideo's tot een app die je helpt in vorm te blijven:

6 Most Profitable Blog Niches for 2023 (Based On Real Data) (4)

Deze niche biedt volop mogelijkheden om geld te verdienen. Je kunt samenwerken met merken om producten, zoals fitnessapparatuur en kleding, te promoten. U kunt zelfs een online gezondheidsprogramma aanbieden of een abonnement op uw trainingsvideo's verkopen.

4. Persoonlijke financiën en beleggen

Mensen zijn altijd op zoek naar manieren om hun geld effectiever te beheren. Uit gegevens van Google blijkt zelfs dat mobiele zoekopdrachten met betrekking tot financiële planning en beheer de afgelopen twee jaar met meer dan 70% zijn gegroeid. Uit dezelfde gegevens blijkt ook dat er een aanzienlijke toename is in het aantal zoekopdrachten naar beleggingen en aandelengerelateerde apps[6].

Persoonlijke financiën kunnen daarom een ​​lucratieve blogniche zijn. Als financieel adviseur kunt u mensen helpen verstandig met hun geld om te gaan, door te sparen voor hun pensioen of door de juiste beleggingen te doen.

Bijvoorbeeld de financiële blogZin geven aan centenbiedt een schat aan tips en advies, van geld besparen tot het afbetalen van leningen:

6 Most Profitable Blog Niches for 2023 (Based On Real Data) (5)

De FIRE-niche (Financial Independence, Retire Early) is ook erg populair en zal dat ook in 2023 en daarna blijven, met veel blogs die zich richten op het helpen van mensen bij het plannen en bereiken van FIRE.

Als u mensen echter helpt geld te besparen en op verantwoorde wijze geld uit te geven, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u hen kunt overtuigen om via uw blog aankopen te doen. De truc is om iets te verkopen waarmee ze op de lange termijn meer geld kunnen verdienen.

Met andere woorden: u moet uw product presenteren als een investering. Dat kan bijvoorbeeldmaak een online cursusop uw WordPress-blog om mensen te helpen de aandelenmarkt onder de knie te krijgen. U kunt zelfs webinars organiseren of individueel financieel advies geven.

5. Recepten en eten

Voedsel is een groenblijvend onderwerp en een van de meest winstgevende blogniches. Het biedt ook verschillende subniches om te verkennen, van snelle en gemakkelijke maaltijden tot informatie over specifieke diëten.

Een voedingsonderwerp dat de laatste jaren steeds populairder is geworden, is thuis koken. Tijdens de pandemie steeg de belangstelling voor online kooklessen zelfs met ruim 1,177%[7].

De voedselniche is erg verzadigd. Je vindt honderden blogsrecepten aanbieden, maaltijdplannen, productrecensies en dieetadvies:

6 Most Profitable Blog Niches for 2023 (Based On Real Data) (6)

Dit betekent echter niet dat het moeilijk is om door te breken in de markt van foodbloggers. Je moet gewoon een beetje creatief zijn, vooral als het je eerste blog is, bijvoorbeeld door je eigen draai te geven aan populaire gerechten of door innovatieve recepten te delen.

Gezien de visuele aard van dit onderwerp, wil je misschien je foodblog koppelen aan een beeldgericht platform, zoals Instagram of Pinterest. Dit laatste is een populaire bron voor recepten:

6 Most Profitable Blog Niches for 2023 (Based On Real Data) (7)

Als het gaat om het genereren van inkomsten, zijn er verschillende opties die u kunt verkennen. U kunt bijvoorbeeld samenwerken met voedselmerken enrecepten makengebruik van hun producten. Als je via je blog een passief inkomen wilt verdienen, kun je je eigen printbare kookboeken verkopen of live gestreamde kooklessen geven.

Als u aan de slag wilt gaan, hebben we een speciale gidsover hoe je een foodblog start.

6. Persoonlijke ontwikkeling en zelfzorg

Zelfzorg is de afgelopen jaren een populaire trend geworden. Deze ongewone tijden hebben mensen gemaaktbeter afgestemd op hun mentale welzijn, wat leidt tot een groeiende belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

80% van de Amerikanen is echter van plan om zelfs na de pandemie zelfzorg te blijven beoefenen[8]. Bovendien blijkt uit een recente analyse van Google dat interesse in persoonlijke ontwikkeling niet langer een ‘nieuwjaarstrend’ is, en dat gebruikers voortdurend zoeken naar vragen met betrekking tot welzijn[9].

Als u een opgeleide psycholoog, welzijnscoach of adviseur bent, kunt u overwegen om u te verdiepen in de zelfzorgindustrie. Er zijn verschillende onderwerpen waarover u kunt schrijven, van ochtendroutines en stressmanagement tot mindfulness-technieken en dagboekschrijven:

6 Most Profitable Blog Niches for 2023 (Based On Real Data) (8)

Volgens een analyse van Mintel kopen consumenten steeds vaker producten die hen kunnen helpen ontstressen en een gezonder leven kunnen leiden[10]. Dit omvat artikelen voor persoonlijke verzorging, huishoudelijke artikelen zoals geurkaarsen en gezondheidshulpmiddelen zoals dagboekapps.

Als zelfzorgblogger kan datgenereer inkomsten met uw inhouddoor producten te promoten die lezers kunnen helpen hun doelen te bereiken. Daarnaast kunt u via uw blog life-coachingsessies en podcasts over geestelijke gezondheid of zelfverbetering aanbieden en digitale producten, zoals tijdschriften, verkopen.

Ga naar boven

Kies vandaag nog de perfecte blogniche

Bloggen is een van de meest effectieve manieren om online geld te verdienen. Zodra u een winstgevend niche-idee voor een blog heeft opgepikt, kunt u beginnen met het publiceren van nuttige artikelen en daar inkomsten mee genereren met affiliate marketing, online cursussen en advertenties.

6 meest #winstgevende #blog #niches dit jaar 🤑 ✍️

In dit bericht hebben we enkele van de meest winstgevende blogniches onderzocht. Deze omvatten de steeds groeiende industrieën zoals digitale marketing en bloggen, maar ook populaire onderwerpen als gezondheid en fitness. Misschien wilt u ook kennis maken met enkele van de opkomende trends, zoals mindfulness en zelfzorg.

Houd er rekening mee dat dit nog maar het begin is. Als je geïnteresseerd bent in andere interessegebieden, kun je een lifestyleblog, modeblog, reisblog of zelfs een blog over ouderschap proberen, waar je nuttig advies geeft over thuisonderwijs – the sky is the limit!

Als je er klaar voor bent om als nieuwe blogger aan de slag te gaan, kun je onze stapsgewijze handleiding volgen ophoe je een blog maaktbinnen een uur up-and-running zijn.

Of, als je al een blog hebt, hebben we een aantal berichten over hoe je deze succesvoller kunt maken:

  • Hoe u een bloginhoudsstrategie maakt
  • Hoe u uw blog kunt laten groeien
  • Wanneer en hoe u freelance schrijvers inhuurt voor uw blog

Heb je vragen over het starten van een winstgevende en succesvolle blog? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Gratis gids

4 essentiële stappen om sneller te worden
Uw WordPress-website

Volg de eenvoudige stappen in onze 4-delige miniserie
en verminder uw laadtijden met 50-80%.🚀

Gratis toegang

Referenties

[1]https://www.globenewswire.com/news-release/2021/10/19/2316414/0/en/Global-Digital-Advertising-and-Marketing-Market-to-Reach-786-2-Billion-by- 2026.html
[2]https://www.semrush.com/blog/blogging-stats/
[3]https://www.statista.com/topics/2496/influence-marketing/
[4]https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-19/fitness-industry-may-never-return-to-its-old-ways-after-covid-19
[5]https://fortune.com/2020/08/17/covid-workouts-at-home-gyms-reopening-coronavirus-fitness/
[6]https://www.thinkwithgoogle.com/marketing-strategies/search/digital-banking-financial-investment-products-advisor/
[7]https://forwardfooding.com/blog/foodtech-trends-and-insights/online-culinary-ervaringen/
[8]https://www.healio.com/news/psychiatry/20200612/80-of-americans-intend-to-regularly-practice-selfcare-after-covid19-pandemic
[9]https://www.thinkwithgoogle.com/intl/en-gb/consumer-insights/consumer-trends/in-2021-wellness-is-always-on-here-are-5-ways-brands-can-stay- vooruit/
[10]https://www.mintel.com/blog/personal-care-market-news/wellness-trends-to-watch-in-2021

* Dit bericht bevat affiliatielinks, wat betekent dat als u op een van de productlinks klikt en het product vervolgens koopt, wij een commissie ontvangen. Maar geen zorgen: u betaalt nog steeds het standaardbedrag, dus er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

De 6 meest winstgevende blogniches voor 2023 (gebaseerd op echte gegevens) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 5730

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.