Aan de slag met Photoshop Express op Android (2023)

Meer informatie over hoe u Adobe Photoshop Express gebruikt op Android

Adobe Photoshop Express is een mobiele fotobewerkings-app om snel, krachtig en eenvoudig foto's te bewerken.U kunt direct filters toepassen uit een verscheidenheid aan looks en kiezen uit een reeks opties voor aanpassing en correctie om uw foto's te retoucheren of prachtige collages te maken. Deel ze op sociale media of sla ze op in de galerie van je telefoon.

Aan de slag

Adobe Photoshop Express is beschikbaar in de Google Play Store-app. Je kunt de app downloaden en installeren door op de onderstaande badge te klikken:

Aan de slag met Photoshop Express op Android (1)

Opmerking:

Voor meer informatie over hoe u Adobe Photoshop Express gebruikt op iOS, zieAan de slag met Photoshop Express op iOS.

Foto's selecteren en bewerken

Open de app en selecteer een foto waarmee u wilt werken. Het eerste scherm toont foto's uit het geheugen van uw apparaat.

U kunt ook op een foto klikken in de app en er meteen mee aan de slag gaan. Om foto's weer te geven en te selecteren, kiest uAlle foto'sin hetBeginscherm,en klikt u vervolgens op het pictogram.

Maak uw foto's bijzonder met diverse aanpassings- en correctiemogelijkheden. Kies een foto van uw apparaat of Creative Cloud en begin meteen met het maken van bewerkingen.

Uw foto's automatisch verbeteren

GebruikAutomatisch verbeterenom belichting, contrast, hooglichten, schaduwen, witte tinten, zwarte tinten, temperatuur, kleurtint, levendigheid en helderheid automatisch aan te passen. Als uAutomatisch verbeteren wilt toepassen, klikt u opin het bovenste deelvenster van het scherm.

U kunt Photoshop ExpressAutomatisch verbeterenautomatisch laten toepassen telkens wanneer u een foto opent. Om Automatisch verbeteren toe te passen, heft u de selectie vanAutomatisch verbeteren uitschakelenin Voorkeuren op.

Looks toepassen

Met Photoshop Express kunt u direct filters toepassen uit een verscheidenheid aan looks. U kunt kiezen uit een reeks opvallende effecten en de intensiteit ervan regelen. Selecteer het gewenste effect om het toe te passen en pas de intensiteit ervan aan met de schuifregelaar.

U kunt ook aangepaste looks maken en deze opslaan. Om een aangepast filter te creëren, tikt u op Toevoegen in het deelvenster Looks. Typ een naam en klik op Look opslaan.

(Video) how to edit your pictures in Photoshop express

Mengeffecten toepassen

Photoshop Express introduceert een breed scala aan mengeffecten voor uw foto's, zoals Lichtgaten, Regendruppels, Papier, Kosmos, Waterverf, enzovoort.U kunt eenvoudige afbeeldingen omtoveren tot levendige en uniek uitziende foto's met creatieve texturen en overlays.

Om de mengeffecten toe te passen:

Uw foto's uitsnijden, roteren en transformeren

De eerste stap bij het bewerken van uw foto is het instellen van de gewenste grootte. Klik opvoor het bijsnijden, rechttrekken, roteren en spiegelen van uw foto's. Deze functie helpt u om de beeldverhouding van uw foto te kiezen volgens een social media platform of om de grootte van uw foto aan te passen. Roteer het in elke graad en zet het perspectief vast met vier verschillende opties.

De beeldverhouding van uw foto's instellen

U kunt ook uitsnijden en de beeldverhouding van uw foto instellen op verschillende formaten, zoals Vrije grootte, Origineel, Apparaat, 1:1, enzovoort. Om de beeldverhouding van uw foto in te stellen:

Uw foto's roteren

U kunt uw foto's roteren, rechtzetten en spiegelen met het tabblad Roterenvan Photoshop Express. U kunt hem ook horizontaal of verticaal in elke richting draaien.

Uw foto's transformeren

Photoshop Express biedt vier opties voor perspectiefcorrectie: verticaal, horizontaal en twee automatische modi voor Volledig automatisch en Automatische balans.Als u het perspectief in uw foto wilt corrigeren:

De grootte van uw foto's wijzigen

Met behulp van opties voor het wijzigen van de grootte kunt u afbeeldingen verkleinen tot de geselecteerde lange rand met behoud van de huidige beeldverhouding. De schaal wordt toegepast op geëxporteerde/opgeslagen en gedeelde foto's.

Om de grootte van een foto in Android te wijzigen, selecteert u de tool Uitsnijden > Vrije grootte > Aangepast.

Tekst toevoegen

Als u tekst wilt toevoegen in Photoshop Express, kunt u kiezen uit een aantal tekstopties dieTekststijlen worden genoemd. U kunt uw eigen tekst gebruiken of een tekstsjabloon kiezen die beschikbaar is in het deelvenster. Maak memes en posters door tekststijlen aan uw foto's en collages toe te voegen.

(Video) Cómo tener PHOTOSHOP EN TU MÓVIL | ChicaGeek

Stappen om tekst aan uw foto toe te voegen:

Rode ogen corrigeren

Klik opom rode ogen en huisdierogen met één klik te corrigeren.

Randen toevoegen

Klik opom een rand aan uw foto toe te voegen.

Oneffenheden verwijderen

Klik op het pictogram Onvolkomenheden om vlekken, vuil en stof met één enkele aanraking van uw foto's te verwijderen.

Als dit niet het gewenste resultaat geeft, tikt u opnieuw om de verschillende resultaten bij elke tik weer te geven.

Uw foto's verbeteren met andere aanpassingen

U kunt de volgende aanpassingsopties gebruiken om uw foto te verbeteren:

Belichting De hoeveelheid licht waarmee de foto is genomen. Met de schuifregelaar kunt u uw foto donkerder of lichter maken.

ContrastHet verschil in helderheid tussen de donkere en lichte delen van uw foto. Met een hoge waarde van de schuifregelaar kan uw foto meer opvallen doordat het verschil tussen licht en donker wordt versterkt.

Hooglichten De helderste delen van een foto. Met de schuifregelaar kunt u de details van hooglichten aanpassen. Een lagere waarde van de regelaar geeft meer details in de hooglichten.

SchaduwenHet donkerste deel van een foto. Met de schuifregelaar kunt u de details van schaduwen aanpassen. Een hogere waarde van de regelaar geeft meer details in de schaduwen.

Besturingselementenwitte tintenHiermee kunt u de helderste delen van een foto aanpassen. Deze optie heeft een breder toonbereik dan Hooglichten. Pas de schuifregelaar aan om de algehele helderheid van uw foto te wijzigen, samen met de witte delen.

Zwarte tinten Hiermeekunt u de donkerste delen in een foto aanpassen. Deze optie heeft een breder toonbereik en effect dan Schaduwen.

TemperatuurGeeft uw foto een warme (zonnig) of koele uitstraling (winters).

KleurtintGeeft uw foto's een groene of magenta tint.

LevendigheidVerbetert kleuren met weinig verzadiging zonder dat dit veel invloed heeft op de meer verzadigde kleuren. Pas de schuifregelaar aan om de kleuren in uw foto te versterken zonder de foto te fel te maken.

VerzadigingVerschuif de regelaar om alle kleuren in uw foto gelijkmatig te verzadigen en verbeteren.

HelderheidVerschuif de regelaar om een afbeelding meer diepte te geven door het contrast lokaal te verhogen. Hetkan de details en texturen van uw foto naar voren halen.

Nevel reducerenVerwijdert nevel uit foto's. Pas de schuifregelaar aan om mist uit uw foto's verwijderen of de mist te versterken.

VerscherpenVerbetert het contrast tussen specifieke pixels. Pas de schuifregelaar aan om uw foto er scherp uit te laten zien.

Helderheidsruis reducerenDeze ruis verstoort de helderheid van gekleurde pixels. Pas de schuifregelaar aan om dit soort ruis te verhelpen.

(Video) Layers on Mobile | Adobe Photoshop Mix | Android | iPhone

Kleurruis reducerenDeze ruis ontstaat wanneer meerkleurige pixels worden weergegeven als een effen kleur. Pas de schuifregelaar aan om dit soort ruis te verhelpen.

Watermerk toevoegen

U kunt uw gewenste afbeelding of tekst als watermerk aan uw foto in Photoshop Express toevoegen: Een watermerk toevoegen:

 • Als u een watermerk wilt uitschakelen in of verwijderen van alle foto's, verwijdert u de aangepaste afbeelding of tekst die als watermerk is toegevoegd onderApp-instellingen > Voorkeuren.

Het effect Vervagen op foto's toepassen

In Photoshop Express vindt uVervagenin het deelvenster Selectiegereedschap.

U kunt kiezen uit twee opties voor Vervagen:

 • Radiaal vervagenPast de vervaging op specifieke gebieden in een foto toe
 • Volledig vervagenPast de vervaging op de volledige foto toe

Volg deze stappen omRadiaal vervagen toe te passen:

Volg deze stappen om Volledig vervagen te gebruiken:

Schitterende collages maken

In Photoshop Express maakt u met één tik prachtige collages die het delen waard zijn. Selecteer de foto's die u in een collage wilt opnemen. Kies een van de lay-outstijlen in het onderste deelvenster van het scherm.

Zo maakt u een collage:

Collage biedt de volgende functies:

BeeldverhoudingTik op het pictogram Beeldverhouding om de hoogte-breedteverhouding van uw collage in te stellen.

(Video) Adobe Photoshop Touch for Android Review

Lay-out wijzigenTik op het lay-outpictogram om te kiezen uit de lay-outs raster, vrije vormen en vormen.

Foto's bewerken en vervangenTik op het pictogram Bewerken om een foto in uw collage te vervangen of te verwijderen. Als u foto's wilt verwisselen, drukt u lang op een foto om deze naar een andere cel te slepen. Tik op het bewerkingspictogram om een foto te bewerken.

Stijl toepassenTik op het pictogram Stijloverdracht om snel stijlen op uw collage toe te passen.

Tekst toevoegenTik op het tekstpictogram om tekst toe te voegen. Geef uw tekst een eigen stijl door een keuze te maken uit de beschikbare lettertypestijlen. U kunt de dekking van de tekst aanpassen met de schuifregelaar, tekstkleur toevoegen, eenvoudig pannen, zoomen of roteren, en ook de plaatsing van de tekst aanpassen.

Sticker toevoegenTik op het stickerpictogram om stickers aan uw collage toe te voegen. U kunt de sticker pannen, zoomen of roteren en plaatsen waar u wilt.

Randen wijzigenTik op het randpictogram om randen toe te passen en binnen- en buitenranden aan te passen. U kunt randen ook een kleur geven.

Achtergrondpatronen toevoegenTik op het achtergrondpictogram om achtergrondstijlen toe te voegen. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan patronen, kleuren en kleurovergangen.

Opmerking:

 • Als u de instelling voor automatisch verbinden in Photoshop Express wilt uitschakelen, selecteert u App-instellingen > Voorkeuren > Verbindingen van Photoshop herstellenen klik je op Ja.
 • Als u het foutbericht 'Het lijkt erop dat deze afbeelding niet langer in Photoshop is geopend' ziet,opent u de afbeelding weer en probeert u het opnieuw. U kunt de afbeelding ook opnieuw openen in Photoshop Express en op het pictogram Photoshop-effecten klikken om verbinding te maken met Photoshop.
 • Als u geen Photoshop-effecten op uw foto's kunt toepassen, sluit u alle geopende vensters of dialoogvensters in Photoshop en past u het effect opnieuw toe in de app.

Uw werk delen

Deel uw werk snel op Instagram, Facebook, Tumblr, Twitter en via sms. Als u uw werk wilt delen, selecteert u in de rechterbovenhoek van het schermhet pictogram Delen en selecteert u de gewenste optie.

JPEG-kwaliteit bepalen

U kunt een kwaliteitsschaal kiezen om deze op de foto toe te passen bij het exporteren of delen van de afbeelding. Een waarde van 100% geeft de beste resultaten met een grotere bestandsgrootte.De kwaliteitsschaal is standaard op 85% ingesteld.

Beeldkwaliteit wijzigen:

Met andere Adobe-apps werken

U kunt vanuit Photoshop Express verbinding maken met Adobe Creative Cloud, Lightroom en Creative Cloud Library. Volg de onderstaande stappen om verbinding te maken met andere Adobe-apps:

Verwante informatie

 • Veelgestelde vragen over Adobe Photoshop Express
 • De grootte van uw afbeelding wijzigen
(Video) Top 5 Best FREE PHOTO EDITING Software (2023)

FAQs

Does Photoshop Express work on Android? ›

Adobe Photoshop Express is available on Google Play Store app.

How do I get rid of wrinkles in Photoshop Express? ›

How To Remove Wrinkles With Photoshop
 1. Step 1: Add A New Blank Layer. ...
 2. Step 2: Select The Healing Brush. ...
 3. Step 3: Change The Sample Option For The Healing Brush To "All Layers" ...
 4. Step 4: Leave "Aligned" Unchecked. ...
 5. Step 5: Click On An Area Of Good Texture To Sample It. ...
 6. Step 6: Paint Over The Wrinkle To Heal It.

How do I merge two photos in Photoshop Express Android? ›

To combine your photos on your Android phone with this app:
 1. Download and install the Adobe Photoshop Express app on your device.
 2. Launch the app and sign in to your Adobe account. ...
 3. Grant the app storage permission.
 4. On the main app screen, tap the collage icon in the bottom-right corner.
Sep 20, 2022

Is there a difference between Photoshop and Photoshop Express? ›

Photoshop has many more tools and features than Express, and a skilled photo editor can perform extensive, comprehensive transformations in Photoshop. Express can enhance a photo, but Photoshop can completely transform it.

Which Photoshop is best for Android? ›

Here's a list of the best Photoshop apps for smartphone photography:
 1. Snapseed. Download: iOS or Android. ...
 2. VSCO. VSCO is perfect if you like the film look. ...
 3. Adobe Photoshop Express. Adobe is well known for its excellent photo editing software with a great reputation. ...
 4. Afterlight 2. ...
 5. Lightroom CC Mobile. ...
 6. Touch Retouch. ...
 7. Darkroom.

Which tool is best for removing wrinkles in Photoshop? ›

The Healing Brush Tool is our best friend in terms of removing wrinkles! Be sure to use a Brush Size that is slightly larger than the wrinkle, and then sample a Color right below the wrinkle to paint over it (Alt/Opt + Click). Make sure to select “Current & Below” for the sampling.

Can expression wrinkles go away? ›

Expression lines are the creases that form in your skin when you make different facial expressions. When you're young, these lines simply disappear once your face returns to a resting position. But, over time, these expression lines start to become permanent, leading to wrinkles.

How do you fix a wrinkled picture? ›

Steam Iron
 1. Place the photo between two pieces of tissue paper. ...
 2. Heat a steam iron to its lowest setting.
 3. Gently press the steam iron down on the top layer of tissue paper. ...
 4. Remove the photo from between the tissue paper.
 5. Place it between two paper towels and place a heavy book on top of the paper towels.
Nov 14, 2020

How much is Photoshop Express for Android? ›

So how much does the Photoshop Express app cost? It's free to download from the App Store or Google Play Store. However, as mentioned, there are some in-app purchases available, which range in price from $0.99 to $4.99. These are one-time purchases; there are no subscription fees.

How can I get Photoshop on my Android? ›

One way to run Photoshop on Android is through an emulator. Emulators are programs that allow users to run apps designed for another operating system on their device. There are a few different Android emulators available, but one of the most popular is BlueStacks.

For which mobile operating systems can the Adobe Photoshop Express app be used? ›

You can find the app on the mobile app stores and Windows 10's app store, but no app is available for macOS, Amazon Fire tablets, or Chrome OS. Not to worry, though: Any device can use the Photoshop Express web app.

Videos

1. Easily Remove Background from Any Image on Android | In 10 Seconds! | Guiding Tech
(Guiding Tech)
2. Adobe Photoshop Free Download | Adobe Photoshop 2022 Crack | Full Version
(FaunoPlay)
3. Photoshop Touch For Phone Review and Tutorial - iPhone and Android Adobe Tutorial
(Epic Tutorials for iOS & Android Filmmaking)
4. Photoshop voor beginners | de Basis van Photoshop | de Videomakers
(de Videomakers)
5. Android's 10 Best Drawing and Art Apps
(Brad Colbow)
6. احصل علي تصميمك الاحتراف في دقيقة واحدة CANVA - #video #editing #canva
(TECHNO VAR)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 02/05/2023

Views: 5737

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.