17 voorbeelden van doelen en marketingdoelstellingen (2023)

17 Goals and Marketing Objectives Examples (1)17 Goals and Marketing Objectives Examples (2)

Wat zijn marketingdoelstellingen?

Marketingdoelstellingen zijn de resultaten die een merk wil behalen met zijn marketingactiviteiten. Ze moeten meetbaar (en realistisch) zijn, zodat je je inspanningen op een strategische en gerichte manier in kaart kunt brengen. Niet te verwarren metmarketingdoelen,uw doelstellingen identificerenHoeje zult weten of je een doel hebt bereikt, d.w.z. “aan het einde van het derde kwartaal het aandeel van voice met 20% verhogen” (doelstelling) versus “gezien worden als een leider in de branche” (doelstelling).17 Goals and Marketing Objectives Examples (3)17 Goals and Marketing Objectives Examples (4)

Waarom marketingdoelstellingen belangrijk zijn

Ooit geprobeerd spaghetti tegen de muur te gooien en te zien wat blijft plakken? Meestal wordt het rommelig. Zonder marketingdoelstellingen heeft u geen concrete manier om uw marketingschip te sturen. Ze geven je team niet alleen een richting en een doel om naartoe te werken, ze helpen je ook bij het volgen enmeet ofjouwinspanningen werpen hun vruchten afBovendien is het stellen van duidelijke doelstellingen belangrijk om te bepalen welkespecifieke marketingtactieken en -takenje zult uitvoeren om ze te bereiken. Als je er klaar voor bent, kun je je doelstellingen organiseren met jegratis marketingkalender.

Hieronder volgen voorbeelden van 17 doelen en marketingdoelstellingen die u in uw bedrijf kunt gebruiken.

1. Verbeter de merkreputatie

Het verbeteren van de manier waarop klanten uw merk zien, zal leiden tot betere beoordelingen, hogere klanttevredenheidscijfers en een aangenamere klantervaring. Hoe tevredener klanten zijn, hoe meer herhalingsaankopen u zult doen en hoe hoger uw inkomsten op de lange termijn zullen zijn.Voorbeeld Doelstelling:Krijg en behoud een 90% positiefdeel van de stemtegen het einde van het kalenderjaar, zodat potentiële klanten ons kennen, leuk vinden en ons vertrouwen.U kunt een hulpmiddel voor sociaal luisteren gebruiken om uw stemaandeel bij te houden.17 Goals and Marketing Objectives Examples (5)17 Goals and Marketing Objectives Examples (6) Bron

2. Vergroot de merkaanwezigheid

Hoe zichtbaarder uw merk is, hoe groter de kans dat u potentiële klanten bereikt. Het vergroten van uw merkaanwezigheid lijkt misschien alsof u op verschillende platforms verschijnt of meer post op de kanalen waarop u al actief bent.Voorbeeld Doelstelling:Publiceer elke maand 4 artikelen op externe bronnen die onze doelgroep volgt om de merkaanwezigheid te vergroten.SaaSlaunchrvoerde een gastblogcampagne uitom het verkeer naar de sites van zijn klanten drastisch te verhogen.17 Goals and Marketing Objectives Examples (7)17 Goals and Marketing Objectives Examples (8)

3. Optimaliseer de merkpositionering

Een duidelijk pad voorwaarts hebben, betekent precies weten wie je bent en wat je wilt zeggen. Door uw positie in de markt te identificeren, kunt u uw USP communiceren en geschikte klanten en klanten aantrekken.Voorbeeld Doelstelling:Definieer voor het einde van de maand merkpositioneringsverklaringen en communicatiekaders, zodat ons team onze strategische onderscheidende factoren ten opzichte van de concurrentie begrijpt.De communicatie- en stijlgids van Mailchimp helpen hen om consistente berichtgeving binnen hun markt te behouden.17 Goals and Marketing Objectives Examples (9)17 Goals and Marketing Objectives Examples (10)

4. Verhoog het verkeer

Meer verkeer betekent meer conversies. Wanneer u zich richt op het binnenhalen van nieuwe leads naar uw website, kunt u uw positie in zoekmachines verbeteren, uw branchebereik vergroten en toegang krijgen tot meer gedetailleerde inzichten.Voorbeeld Doelstelling:Test elke maand 3 nieuwe methoden voor het genereren van verkeer om het verkeer maandelijks met 3% te verhogen.Google Analytics kan u vertellen welke bronnen het meeste verkeer naar uw site leiden.17 Goals and Marketing Objectives Examples (11)17 Goals and Marketing Objectives Examples (12)

5. Verhoog de prospectpijplijn

Het vergroten van het aantal potentiële klanten dat u in uw verkooppijplijn heeft, vergroot de kans dat u een groter aantal mensen converteertfeitelijkklanten. Zelfs het toevoegen van slechts één of twee nieuwe prospects aan de mix per maand kan een enorme impact hebben op uw omzet en winst. Hoe specifieker u kunt zijn met cijfers, hoe beter, omdat het veel gemakkelijker te volgen en te meten is.Voorbeeld Doelstelling:Verhoog de websiteconversiepercentages met 2% tegen het einde van het tweede kwartaal, zodat we het aantal prospects in onze marketing-naar-verkooppijplijn verhogen van 500 naar 510.TouchBistro gebruikte Facebook-advertentiesom zijn prospectlijn te laten groeien tot meer dan 135 demo's per maand.17 Goals and Marketing Objectives Examples (13)17 Goals and Marketing Objectives Examples (14)

6. Diversifieer leadbronnen

Het diversifiëren van leadbronnen betekent nieuwe manieren vinden om klanten aan te trekken en te converteren, of het nu via sociale media, betaalde advertenties of gastbloggen op externe platforms is. Hierdoor kunt u onaangeroerde markten bereiken en toegang krijgen tot klanten die u anders misschien niet zouden hebben gevonden.Voorbeeld Doelstelling:Test in 2022 elke maand 2 nieuwe bronnen voor leadgeneratie om ten minste 2 succesvolle methoden te vinden om nieuwe vraag te genereren die we tegen het einde van het jaar zullen implementeren.17 Goals and Marketing Objectives Examples (15)17 Goals and Marketing Objectives Examples (16)

7. Haal meer prospects uit bestaande markten

Het is onwaarschijnlijk dat u aftaptallede potentiële leads van uw momenteel actieve platforms. Experimenteer met verschillende manieren om meer mensen te converteren die al weten wie je bent of die al in de pijplijn zitten.Voorbeeld Doelstelling: Implementeer tegen het einde van het kalenderjaar inhoudsupgrades in elk blogbericht om 30% van onze websitebezoekers om te zetten in potentiële verkoopleads.Shopify heeft een reeks verschillende inhoudsupgrades om verschillende marktsegmenten aan te trekken.17 Goals and Marketing Objectives Examples (17)17 Goals and Marketing Objectives Examples (18)

8. Start Product

Het lanceren van een nieuw product kan uw merk een aantal voordelen opleveren: nieuwe klanten bereiken, de naamsbekendheid vergroten en u versterken als een van de topmerken in uw markt. Er zijn echter veel stappen betrokken bij het lanceren van een nieuw product, dus het is belangrijk dat u deze strategisch in kaart brengt om elke mijlpaal te halen.Voorbeeld Doelstelling:Definieer de go-to-market-strategie voor product A tegen het einde van de week, zodat het team alle content kan maken vóór de lanceringsdatum.Eight Sleep werkte samen met IFTTT voor hun go-to-marketingplandat omvatte een eerste e-mail, een bestemmingspagina om klanten te informeren over het nieuwe product en een promotiecampagne op sociale media, wat resulteerde in een enorm enthousiasme voor het nieuwe product.17 Goals and Marketing Objectives Examples (19)17 Goals and Marketing Objectives Examples (20)

9. Verbeter de productkwaliteit

De productkwaliteit kan van invloed zijn op andere onderdelen van uw bedrijf, waaronder de merkreputatie en de klanttevredenheid. Als u ervoor kunt zorgen dat de kwaliteit van uw product zo goed mogelijk is, verbetert u de klantervaring en genereert u meer positieve recensies.Voorbeeld Doelstelling:Lanceer product A tegen het einde van de maand zonder bugs.

10. Haal meer klanten uit bestaande markten

In tegenstelling tot verwervenvooruitzichten, betekent het werven van klanten dat mensen daadwerkelijk bij u moeten kopen. Het is duidelijk dat hoe meer klanten u heeft, hoe meer inkomsten u genereert, maar het vergroot ook de naamsbekendheid en uw marktaandeel.Voorbeeld Doelstelling:Implementeer off-site tactieken om tegen het einde van het fiscale jaar maandelijks 5% meer klanten te werven.Trello moedigt zijn bestaande klanten aan om hun product te delen met hun vrienden en familie om zijn gebruikersbestand te laten groeien.17 Goals and Marketing Objectives Examples (21)17 Goals and Marketing Objectives Examples (22)

11. Breek in op nieuwe markten

Door nieuwe markten aan te boren, krijgt u toegang tot meer prospects en kunt u op verschillende gebieden een merkaanwezigheid creëren. Bovendien kan het positioneren van jezelf in nieuwe markten je onderscheiden van je concurrenten en ervoor zorgen dat je opvalt.Voorbeeld Doelstelling:Onderzoek de concurrentie in markt A tegen het einde van het eerste kwartaal, zodat we begrijpen hoe we de positionering van product A kunnen differentiëren om een ​​nieuw marktaandeel te winnen.

12. Behoud bestaande klanten

Hetkost 5x meer om nieuwe klanten aan te trekkendan om aan bestaande klanten te verkopen, en degenen die al bij u hebben gekocht, zullen waarschijnlijk bij u blijven kopen en meer uitgeven aan elke aankoop. Het behouden van uw beste klanten is cruciaal voor uw bedrijfsresultaten en om merkloyaliteit te waarborgen.Voorbeeld Doelstelling:Verminder het aantal bugs tot nul voor elke lancering van een functie, zodat het gebruikersverloop tegen het einde van het vierde kwartaal tot 3% is gedaald.GrooveHQ is erin geslaagdklantenverloop verminderen met 71%door simpelweg te definiëren waarom klanten afhaken.17 Goals and Marketing Objectives Examples (23)17 Goals and Marketing Objectives Examples (24)

13. Verhoog de efficiëntie

Efficiënt zijn betekent dat u meer kunt doen in minder tijd tegen (hopelijk) lagere kosten. Dit kunnen batchtaken zijn, zodat u meer producten kunt maken, of betere systemen kunt maken, zodat u grotere bestellingen kunt uitvoeren of zakelijke klanten kunt targeten.Voorbeeld Doelstelling:Publiceer elke week 4 blogposts tegen het einde van het kalenderjaar.

14. Verhoog de omzet

Vancursusu wilt uw omzet verhogen - wie niet? Maar als marketingdoelstelling moet u dieper graven. Bedenk hoe u de omzet kunt verhogen en welke activiteiten u kunt ondernemen om meer verkopen te stimuleren en meer klanten te krijgen.Voorbeeld Doelstelling:Lanceer 4 nieuwe producten tegen het einde van het fiscale jaar om de omzet te verhogen.

15. Verhoog de winstmarge

Het is allemaal goed en wel om veel inkomsten te genereren, maar als uw winstmarges klein zijn, brengt u misschien minder binnen dan u denkt. Om uw marge te vergroten, kunt u verschillende fabrikanten opzoeken of uw productpositionering wijzigen om klanten meer waarde te bieden (en daarom meer in rekening te brengen).Voorbeeld Doelstelling:Verbeter de merkpositionering op 10 bestaande producten tegen het einde van het kalenderjaar om de productwaarde te verhogen, zodat we de prijzen voor die productlijnen kunnen verhogen.Grammarly moedigt zijn klanten aan om te upsellen naar het Premium-pakket, waar ze meer waarde kunnen ontgrendelen (en meer kunnen betalen).17 Goals and Marketing Objectives Examples (25)17 Goals and Marketing Objectives Examples (26)

16. Verbeter de klantervaring

Klantervaring is tegenwoordig een van de belangrijkste onderdelen van het zakendoen. Doe je het verkeerd, dan stappen klanten snel over naar een concurrent. Maar hoe ziet het verbeteren ervan er in de praktijk uit? Het kan betekenen dat het klantenondersteuningsproces gelikter wordt of dat er een eenvoudiger onboarding-systeem wordt gecreëerd.Voorbeeld Doelstelling: Verminder de uitdagingen op het gebied van gebruikerservaring in product A om de net promoter scores (NPS) te verbeteren tot 70%+.Vaardigheidshoekwilde de klantervaring verbeteren, dus creëerden ze een meeslepende website die de software van het product beter liet zien.17 Goals and Marketing Objectives Examples (27)17 Goals and Marketing Objectives Examples (28)

17. Vergroot de belangenbehartiging van klanten

Uw klanten zijn uw beste marketeers. Mond-tot-mondreclame is nog steeds een ongelooflijk krachtige manier om nieuwe prospects te bereiken, en door uw bestaande klanten daarbij te helpen, krijgt u meteen vertrouwen en geloofwaardigheid in uw merk.Voorbeeld Doelstelling: Implementeer tegen het einde van het kalenderjaar een klantambassadeursprogramma, zodat onze beste klanten ons product introduceren bij nieuwe potentiële klanten.ConvertKit heeft een partnerprogramma dat zijn beste klanten kunnen gebruiken om een ​​beetje inkomen te verdienenhet product op de markt brengen.17 Goals and Marketing Objectives Examples (29)17 Goals and Marketing Objectives Examples (30)

Koppel uw SMART-marketingdoelen aan uw marketingdoelstellingen

Marketingdoelstellingen zijn de overkoepelende resultaten die u voor uw team wilt bereiken. Marketingdoelen zijn de opstapjes die u moet voltooien om uw doel te bereiken. U bent waarschijnlijk al eerder SMART-doelen tegengekomen, maar kort samengevat zouden ze moeten zijn:

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Bereikbaar
  • Relevant
  • Tijdig

Uw doelen moeten de specifieke bouwstenen zijn die u helpen uw initiële doelen te bereiken. Voor de beste resultaten moet de een als volgt op de ander voortbouwen:17 Goals and Marketing Objectives Examples (31)17 Goals and Marketing Objectives Examples (32)Kom meer te weten: Hoe u SMART-marketingdoelen kunt stellen die u kunt bereikenAls jouwmarketingdoelstellingis om uw online conversiepercentages met 25% in één jaar te verhogen, kunt u een SMART-doel stellen om:

  • Verhoog de ranking van 10 landingspagina's naar de top 3 plekken op Google door ze te optimaliseren voor specifieke zoekwoorden.
  • Verminder verlaten winkelwagentjes met 50% in de komende 12 maanden.

Als jouwmarketingdoelstellingis om meer 18-35-jarigen te bereiken met uw merk en product, kunt u een SMART-doel stellen zoals:

  • Creëer een actieve aanwezigheid op Instagram en Snapchat, waarbij elk account eind juni 2023 meer dan 1.000 volgers heeft.
  • Organiseer een boekenclub met onderwerpen om onze doelgroep met 2.000 actieve leden tegen maart 2023 te verleiden.

Elk van uw doelen en het bijbehorende bovenliggende doel moet verband houden met uw overkoepelende zakelijke doel. Het is belangrijk om hier specifiek te worden: gebruik specifieke cijfers, stel tijdlijnen in en markeer de resultaten die u tot leven wilt zien komen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 30/10/2023

Views: 6286

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.